pondělí 4. února 2013

♥ Tukožroutksá polévka

   

A máme tady zase pondělí. Abych pravdu řekla, ujíždím na téhle polévce už docela dlouho a nemám ji jako dietu nebo tak něco. Prostě ji miluju a neshledávám na ni nic nezdravého, když konzumuji i jiné potraviny. Jednoduše si uvařím kotel téhle libové polévky a vydrží mi v lednici prakticky 5 dní, jestli ji dřív nezblajznu). Můžu ji mít i v práci, a kdykoli mám hlad a chuť můžu si ji ohřát (studená mi nejede). Polévka se hodí pro ty, kteří milují chuť kysaného zelí a zeleninové polévky a samozřejmě jim nevadí jíst polévku pár dní minimálně 3x denně a vynechat tak na pár dní nezdravá a tučná jídla).

suroviny pro dva:

-          1 pytlíček bílého kysaného zelí (třeba Efko)
-          2 velké cibule
-          3 rajčata (v obchodech jsou někdy nepěkná, proto nahradím celými rajčaty z plechovky)
-          3 bílé papriky
-          2 větší mrkvičky
-          (může přidat kousek celeru, kedlubny, petržele, žluté nebo červené papriky, česnek, atď. podle chuťových buněk, nedoporučuji brambory – obsahují až moc škrobů a to my nechceme)
-          2 zeleninové bujony, nebo pár lžic podravky bez glutamanu dle chuťi
-          pepř, chilly

 postup:

         Vezmu jeden obří hrnec a do něj vysypu pytlík zelí, pokrájené cibule, rajčata, papriky, mrkev a zaliji vodou. Přidám lžíci podravky a 2 kostičky bujonu, opepřím a přidám špetku chilly pro chuť). Polévku přivedu k varu a stáhnu plamen. Nechám lehounce probublávat cca 1,5 hodinky. Polévku dodatečné ochutím, ale tak jak píši jí mam nejraději. Lze přidat i čerstvé bylinky jako je pažitka nebo petrželka.

Přeji dobrou chuť ♥

tukožroutská polévka – 300ml – cca 90 kca

Žádné komentáře:

Okomentovat

♥ děkuji všem, za každý komentář ♥