pátek 2. srpna 2013

♥ Aljašská treska s tvarglema a salátem

aljašská treska s tvarůžky

zeleninový salát - čerstvý špenát, rajčata z trhu, čerstvá bazalka, sušené rajče a balzamiko

Chcete svaly? Cvičte a hlavně baštěte bílkoviny. Dnes jsem připravila moc dobrý recept z aljašské tresky (ulovené v moři - píšou to na obalu :D) a olomouckých tvarůžků a k tomu jsem si dala zeleninový salát jako přílohu.

Potraviny (100g) s vysokým obsahem bílkovin a malým množstvím tuku (cca do 10% tuku)
  • sojové maso 45g B, 2g T
  • olomoucké tvarůžky 29,7g B, 0,8g T
  • tvaroh na strouhání 28,6g B, 0,9g T
  • tuňák ve vlastní šťávě 23g B, 1g T
  • kuřecí prsa 23,3g B, 0,9g T
  • hovězí svíčková 20g B, 7,4g T
  • tofu 16g B, 3g T
  • aljašská treska 14,5g B, 0,5g T
  • sýr Cottage 13g B, 5g T
  • ovesné vločky 10g B, 6 g T
  • knäckebrot 9g B, 1,4g T

a teď se pustíme do receptu.

Suroviny pro jednu porci:

  • filet z aljašské tresky cca 200g
  • lžíce olivového oleje
  • koření dle chuti (já používám koření na americké brambory)
  • dvě kolečka olomouckách tvarůžků
  • čerstvá bazalka na ozdobu

Pomůcky:

  • pánvička nebo teflonový hrnec
  • obracečka
  • polévková lžíce

Postup:

Pánvičku necháme rozpálit s olivovým olejem a okořeněný filet opečeme ze všech stran do zlatova (mě se to většinou rozpadne). Na hotový ještě horký filet dám tvarůžky a navrch ozdobím čerstvou bazalkou. Bleskurychlá mňamka.

Dobrou chuť ♥

100g - aljašská treska - 254 Kj
50g - olomoucké tvarůžky - 266 Kj

Žádné komentáře:

Okomentovat

♥ děkuji všem, za každý komentář ♥