neděle 26. ledna 2014

♥ Zapečená červená řepa s celerem a bramborem




A jsem tady zase překvapivě s červenou řepu. Tentokrát přidám recept na červenou řepu ve slané variantě a to zapečenou s bramborem, celerem a řeckým Feta sýrem.

Suroviny:
2 uvařené červené řepy
1 uvařený velký celer
5 brambor
1 balení Feta sýru
olivový olej
česnek
směs koření
gelové balzamiko (nemusí být)

Postup:
Zeleninu si předvaříme. Červenou řepu zvlášť. Brambory a celer vaříme cca 30 minut po varu a červenou řepu 120 min po varu. Já si zeleninu předvařím den předem abych ji neměla horkou a mohla jí snadno oloupat. Oloupanou zeleninu nakrájíme na kolečka nebo půl kolečka. Olivový olej si rozpálím na pánvi a přidám na plátky nakrájený česnek, který restuji do zlata. Dávejte pozor česnek se moc rád pálí takže hned jak dáte česnek do rozpáleného oleje ztlumte plamen na minimum a restujte. Po půl minutě přidejte k česneku i koření. Já používám směs koření na zeleninu, kterou kupuji ve zdravé výživě v bio kvalitě. Je to nezapomenutelná chuť bylinek a květů od značky Sonnentor. Ochucený olej odstavím a připravím si plech s pečícím papírem. Na papír kládáme kolečka řepy, celeru a brambor přes sebe v řadách. Na takto naskládanou zeleninu vyliji ochucený olej a vše šoupnu do předehřáté trouby na 200 stupňů na 20-30 min. Po 30 min plech vyndám a zeleninu posypu Feta sýrem a nechám ještě na 5 min zapéct.

Poznámka:
Místo Feta sýru můžete použít Balkán nebo jiný sýr (nastouhanou goudu, čedar, ementál, eidam) je to jen na Vás.

Na talíř naberu zeleninu se sýrem a vše zakápnou gelovým balzamiko octem.



2 komentáře:

  1. Yummy!!!
    Great post.
    If you want, we can follow each other. Kisses
    http://fashionsecrets-oksana.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tohle vypadá opravdu moc chutně

    OdpovědětVymazat

♥ děkuji všem, za každý komentář ♥